Šaldyti Žemaičių blynai su vištiena

Šaldyti Žemaičių blynai su vištiena

Pasak vienos iš legendų, Žemaičių blynai atsirado senovėje dėl staigaus poreikio pramaitinti šeimas. Šeimininkės, turėdamos ribotus ingredientus, ėmė eksperimentuoti su bulvių tešla, varške ir šoninės gabalėliais, siekdamos sukurti skanų ir maistingą patiekalą. Jų kūrybiškumas paklojo kelią naujam patiekalui, ir taip gimė Žemaičių blynai.

virtų bulvių masė (virtos bulvės, bulvių krakmolas, kiaušinių masė, joduota druska), vištienos įdaras 19% ( malta vištiena ( vištienos file 69 %, vištų odelės,geriamas vanduo, kviečių skaidulos, valgomoji druska, kvapiosios medžiagos,burokėlių ekstraktas ) , kepti svogūnai (svogūnai, rapsų aliejus), virtos bulvės, bulvių dribsniai ,joduota druska, juodieji pipirai), džiuvėsėliai (kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, druska, mielės).

Maistingumo deklaracija 100 g

Energinė vertė Riebalai Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių Angliavandeniai Iš kurių cukrų Skaidulinės medžiagos Baltymai Druska
592 kJ/ 140 kcal 3,1 0,6 22,7 1,1 0,2 5,3 1

Šaldytuve: produktą atšildyti (0- +6)° C temperatūroje, ne ilgiau kaip per 3 val.
Atšildyti blynai kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 4 min. iš abiejų pusių, kol gaminys apskrus iki rusvos spalvos.
Žemaičių blynai gruzdinami grūzdintuvėje įkaitintoje nuo 160*C iki 170*C temp. nuo 6-8 min.

Atšildyto produkto tinkamumo vartoti laikas 24 val., laikant jį (0- +6)° C temperatūroje.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.