“Jūratės” kotletas su salotomis pagal @svajojantis_olandas

Ar esate ragavę Food Stories “Jūratės” kotletukų? Tokie traškūs išorėje ir minkštučiai bei sultingi viduje, beje kepami be jokių riebalų! O kad būtų dar skaniau tinklaraštininkas ir receptų kūrėjas @svajojantis_olandas pateikė savo “Jūratės” kotletų versiją su gardžiomis ir lengvai pagaminamomis salotomis.

Paruošimas
30-35 min
Porcijos
2 porcijos

Sudedamosios dalys

  • 1 pakuotė Food Stories Jūratės kotletų
  • Krutonams
  • šviesi duona su moliūgų sėklomis
  • žiupsnelio druskos, česnako miltelių, maltų pipirų ir saldžios paprikos
  • Salotoms
  • 100 g salotų mišinio
  • 50-100 g slyvinių pomidorų
  • 50 – 100 g čederio sūrio su moliūgais
  • 2 geltoni pomidorai
  • 1 avokadas
  • kanapių branduoliai
  • moliūgų sėklos
  • Salotų padažui
  • 40 ml moliūgų aliejaus
  • 15-20 ml citrinos sulčių
  • 1 – 2 arb.š. medaus
  • 1 arb.š. Dižono garstyčių
  • ½ arb.š. druskos
  • ¼ arba.š. česnako miltelių
  • ¼ arb.š. maltų pipirų
  • ¼ arb.š. maltos saldžios paprikos

Tolesni veiksmai

  • 1. žingsnis • Kotletus ištraukiame iš pakuotės ir kepame iki 165°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 35 minutes.
    P.S. @svajojantis_olandas pataria: kotletus kepkite 32 minutes su orkaitės funkcija viršus – apačia. Likus 8 minutėms iki kepimo pabaigos dar įjunkite vėjelį.
  • 2. žingsnis Krutonams:
    • Orkaitę įkaitiname iki 200°C temperatūros ( režimas viršus – apačia + vejelis ).
    • Duonos riekeles supjaustome kubeliais ir išdėliojame ant kepimo skardos ( aš patiesiu silikoninį kilimėlį ).
    • Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir permaišome.
    • Apibarstome druska, pipirais, česnako ir saldžios paprikos milteliais.
    • Viską gerai sumaišome ir kepame orkaitėje apie 5-10 minučių arba kol gabalėliai gražiai apskrunda.
    • Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
  • 3. žingsnis Salotoms:
    • Salotas išdėliojame dubenyje, sudedame pjaustytus pomidorus, avokadą, apibarstome moliūgų sėklomis ir kanapių branduoliais, krutonais, paruoštu padažu ir šalia patiekiame Jūratės kepsnį.
  • 4. žingsnis Salotų padažui:
    • Visus ingredientus supilame į nedidelį indelį ir gerai išmaišome.
    • Paruoštu padažu apšlakstome salotas.

Susiję receptai

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.