Kyjivo kotletai su patobulinta bulvių koše pagal @svajojantis_olandas

Orai už lango po truputį vėsta, dangus darosi vis labiau apniukęs, ir turbūt visiems tokiu metų laiku paguoda tampa ne kas kita, o skanus, nostalgija dvelkiantis ir sielą gydantis maistas. Toks, kuris šildo ir kelia nuotaiką, nes primena tą kartą kai dar galbūt vaikystėje vakarieniavote puikiame sename restorane kartu su tėvais ir visa šeima. Būtent tokį, puikiai ankstyvam rudeniui tinkantį, receptą šiandien mums ir paruošė tinklaraštininkas svajojantis_olandas. Jūsų dėmesiui Food Stories Kyjivo kotletai su bulvių koše pagardinta česnakiniu sviestu ir salotomis.

Paruošimas
25 min
Porcijos
2

Sudedamosios dalys

  • Pakuotė „Food stories“ Kyjivo kotletų
  • Bulvių košei
  • 700 – 800 g bulvių
  • 50 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • druskos
  • Česnakiniam sviestui
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 arb.š. česnako granulių
  • 1 arb.š. persilado
  • ½ arb.š. druskos
  • ½ arb.š. druskos žiupsnelis krapų ( jei norisi )
  • Salotoms
  • 50 g salotų mišinio ( ar kitų mėgstamų salotų )
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 70 g juodųjų pupelių
  • 70 g vyšninių pomidorų
  • 1 avokadas
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • ½ citrinos sulčių
  • 2 - 3 valg.š. kanapių aliejaus ( tinka ir alyvuogių )
  • 1 - 2 valg.š. agavų sirupo
  • žiupsnelis druskos ir pipirų

Tolesni veiksmai

  • 1. žingsnis Bulvių košė:

    • Bulves nulupame ir išverdame pasūdytame vandenyje.
    • Vandenį išpilame ir puodą su bulvėmis grąžiname ant silpnos ugnies šiek tiek pasikaitinti, kad vandens likutis išgaruotų. Karts nuo karto pajudiname.
    • Sudedame sviestą ir triname su bulvių grūstuve iki minkštos masės.
    • Pieną su grietinėle supilame į prikaistuvį ir pakaitiname. Užvirti nereikia.
    • Per kelis kartus supilame skysčius ir toliau triname iki vientisos masės.
    • Jei reikia, dar šiek tiek pasūdome.
  • 2. žingsnis Česnakinis sviestas:

    • Minkštą, kambario temperatūros sviestą išsukame mediniu šaukštu.
    • Suberiame prieskonius ir viską dar kartą gerai išsukame iki vientisos masės.
  • 3. žingsnis Daržovių salotos:

    • Salotas sudėkite į dubenį.
    • Avokadus supjaustykite. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite per pusę. Agurką supjaustykite nedideliais kubeliais ar griežinėliais.
    • Viską sudėkite į dubenį.
    • Ten pat suberkite konservuotus kukurūzus ir pupeles.
    • Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.
    • Viską permaišykite ir skanaukite.
  • 4. žingsnis • Kyjivo kotletą ištraukite iš pakuotės ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-22 minutes.
    • Į lėkštę įdėkite bulvių košės, česnakinio sviesto, šalia patiekite iškeptą Kyjivo kotletą ir daržovių salotų.
    Skanaus!

Susiję receptai

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.