“Žemaičių” blynai su pievagrybių padažu

Nors ir keistos šiemet Užgavėnės ir liūdna pavasario pradžia gyvenimas eina į priekį ir mes turime nepasiduoti slogumui bei kiek įmanoma džiaugtis šia diena ir tuo ką turime gero. Taigi ir Užgavėnes reikia paminėti nors šiandien valgant blynus. O jeigu gaminti vis tik nesinori, Food Stories gali pasiūlyti jau iškeptų tradicinių “Žemaičių” blynų, prie kurių rekomenduojame pasigaminti šį greitą pievagrybių padažą.

Paruošimas
10-12 min.
Porcijos
2 porcijos

Sudedamosios dalys

  • 2 pakuotės Food Stories "Žemaičių" blynų
  • 200 g šviežių pievagrybių
  • 1 nedidelis svogūnas
  • skiltelė česnako
  • 1 v.š. miltų
  • 150 g grietinės
  • 150 ml pieno
  • šiek tiek sviesto kepimui
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Tolesni veiksmai

  • 1. žingsnis Išimkite blynus iš pakuočių ir šildykite orkaitėje pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės.
  • 2. žingsnis Kol blynai šyla pasruoškite padažą. Pradžiai smulkiai sukapokite svogūną bei česnaką ir apkepkite keptuvėje kartu su sviestu.
  • 3. žingsnis Svogūnams apkepus, suberkite pjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes viską apkepkite.
  • 4. žingsnis Į keptuvę įdėkite šaukštą miltų, grietinę bei pieną ir maišant viską kaitinkite tol, kol padažas sutirštės.
  • 5. žingsnis Pabaigai, paskaninkite padažą druska, pipirais.
  • 6. žingsnis Sušilusius žemaičių blynus gausiai apliekite padažu ir tiekite šeimai bei sau ant stalo.

Susiję receptai

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.
Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.